Aktivity Silvie Gašparovičovej
   

Prvé dámy SR a ČR hovorili o možnostiach vzájomnej spolupráce v nadačných projektoch, 28.11.2006

Úvod | Prvá dáma | Aktivity Silvie Gašparovičovej | Diplomacia | Prvé dámy SR a ČR hovorili o možnostiach vzájomnej spolupráce v nadačných projektoch, 28.11.2006

Prvé dámy, manželky prezidentov Slovenskej republiky a Českej republiky Silvia Gašparovičová a Lívia Klausová sa stretli v Bratislave, aby prediskutovali aj svoje aktivity v rámci vzdelávacích a charitatívnych projektov a aby hľadali možnosti vzájomnej spolupráce, alebo prepojenia niektorých činností.

Prvá dáma SR Silvia Gašparovičová privítala takéto pracovné stretnutie ako prospešný zdroj inšpirácie a skúseností pre obe strany. Predstavila svoj projekt zakladania Prvej ľudovej akadémie už vo štvrtom meste, kde sa vzdelávajú sociálne a zdravotne znevýhodnení ľudia. Práve tento projekt, ktorý beží v Taliansku a oslovil aj vedenie fondu UNESCO. Finančnú podporu podmienilo tým, že projekt bude na medzinárodnej úrovni a tu by bola možnosť spolupráce s ČR. Silvia Gašparovičová predstavila charitatívny projekt aj ostatné, ako pomoc vozíčkarom tanečníkom a tenistom, aj detským domovom a zdravotníctva.

Pani Lívia Klausová, ktorá sa v Nadačnom fonde manželov Klausových zameriava na podporu vzdelávania ľudí s obmedzenými možnosťami, najmä so sociálnym hendikepom, zase uvažuje o výmene študentov a ich podpore pomocou štipendií.

Prvé dámy SR a ČR hovorili o možnostiach vzájomnej spolupráce v nadačných projektoch

» viac fotografií

Na začiatok stránky
Verzia pre tlač
© 2005 Kancelária prezidenta SR. Spracované v redakčnom systéme SwiftSite spoločnosti ELET.  [Technické informácie]