Aktivity Silvie Gašparovičovej
   

Prvá dáma SR na vernisáži výstavy Európsky neokonštruktivizmus, Bratislava, 7. 12. 2006

Úvod | Prvá dáma | Aktivity Silvie Gašparovičovej | Diplomacia | Prvá dáma SR na vernisáži výstavy Európsky neokonštruktivizmus, Bratislava, 7. 12. 2006

Dovoľujem si vám oznámiť, že tu prítomná prvá dáma Slovenskej republiky vyvolala nedávno dvojnásobný rozruch v Moskve. Najskôr svojou vzácnou prítomnosťou a potom otvorením takejto unikátnej, pre Rusko priam objavnej výstavy“, povedal Lev Melichov z Moskovského múzea moderného umenia na vernisáži výstavy „Európsky neokonštruktivizmus“ v Bratislave.

Prvá dáma SR na vernisáži výstavy Európsky neokonštruktivizmus

Victor Vasarely, Laszlo, 1962 (výrez)

Pani Silvia Gašparovičová skutočne len nedávno, v rámci oficiálnej návštevy prezidentského páru v Ruskej federácii, slávnostne otvárala v Moskve netradičnú, na Slovensku zostavenú výstavu Európsky neokonštruktivizmus, ktorá sa tam stala veľkou kultúrnou udalosťou, vyvolala mimoriadny záujem verejnosti a odbornú diskusiu v médiách. Ruské odborné časopisy a ich komentátori s veľkým uznaním písali najmä o tom, že práve Slovensko prinieslo do Ruska okrem stredo a západoeurópskeho umenia aj diela významných ruských umelcov neokonštruktivizmu.

Preto prvá dáma SR v príhovore na vernisáži tejto výstavy, inštalovanej tentoraz v Bratislave, vyslovila radosť nad tým, že kolekciu tvorby viac ako 30. umelcov z 15. krajín, môže vidieť aj verejnosť na Slovensku.
Na začiatok stránky
Verzia pre tlač
© 2005 Kancelária prezidenta SR. Spracované v redakčnom systéme SwiftSite spoločnosti ELET.  [Technické informácie]