Aktivity Silvie Gašparovičovej
   

Manželka prezidenta SR otvorila školský rok 2009/2010

Úvod | Prvá dáma | Aktivity Silvie Gašparovičovej | Vzdelávanie a veda | Manželka prezidenta SR otvorila školský rok 2009/2010

Slávnostným prestrihnutím pásky otvorila dňa 7. septembra 2009 manželka prezidenta SR pani Silvia Gašparovičová školský rok na Súkromnej základnej škole pre intelektovo nadaných žiakov na Znievskej ulici v Bratislave-Petržalke. Na svoj prvý školský deň si rada spomína aj prvá dáma: „Tak ako pre Vás i pre mňa to bolo niečo výnimočné a neopakovateľné,“ uviedla pani Gašparovičová.

Manželka prezidenta SR otvorila školský rok 2009/2010

Po dvoch mesiacoch prázdnin sa deti vrátili už do nových priestorov, nakoľko škola predtým sídlila na ulici M.C. Sklodowskej v Bratislave. Škola s jej špeciálnym zameraním a vysoko odborným prístupom pedagógov vytvára veľmi dobré podmienky pre študentov. Podľa pani Silvie Gašparovičovej je zriaďovanie škôl pre nadané deti veľmi dobrá myšlienka, nakoľko takýto typ školy umožňuje individuálny prístup učiteľov k nadaným deťom, ktoré však často majú špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby. Napr. v Českej republike takýto typ škôl úplne chýba.

Manželka prezidenta SR otvorila školský rok 2009/2010

Prvá dáma poďakovala pedagógom za ich doterajšiu a aj budúcu obetavú prácu. Ako ďalej povedala, „učiteľ bol a vždy bude jedným z rozhodujúcich článkov vo výchove detí a mládeže. Aj od neho závisí, ako budú generácie mladých ľudí pripravené na život.“ Zároveň deťom zaželala do nového školského roka veľa úspechov a učiteľom vnímavých a slušných žiakov.

Manželka prezidenta SR otvorila školský rok 2009/2010

» viac fotografií

Na začiatok stránky
Verzia pre tlač
© 2005 Kancelária prezidenta SR. Spracované v redakčnom systéme SwiftSite spoločnosti ELET.  [Technické informácie]