Aktivity Silvie Gašparovičovej
   

Prvá dáma SR navštívila Autistické centrum ANDREAS, 28.11.2006

Úvod | Prvá dáma | Aktivity Silvie Gašparovičovej | Zdravie a zdravotne handicapovaní | Prvá dáma SR navštívila Autistické centrum ANDREAS, 28.11.2006

Manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová slávnostne otvorila zrekonštruované priestory bratislavského Autistického centra Andreas a bola prítomná na tlačovej konferencii po skončení medzinárodnej konferencie o autizme, nad ktorou prevzala záštitu.
Centrum existuje už 5 rokov a je jediným zariadením na Slovensku, ktoré poskytuje autistom a ich rodinám komplexnú starostlivosť. Ročne mu pribudne takmer 500 klientov a na Slovensku žije približne 13 tisíc ľudí postihnutých autistickým syndrómom.

Prvá dáma SR navštívila Autistické centrum ANDREAS

Heslom Dňa otvorených dverí v tomto centre bolo „Otvárajme dvere, aby sa otvárali srdcia“ a pani Silvia Gašparovičová pri tejto príležitosti povedala: “Veľmi oceňujem prácu všetkých v centre Andreas, pretože autistické deti a hlavne ich rodičia potrebujú nesmierne veľa pomoci, trpezlivosti a starostlivosti. V budúcnosti by sme mali do takejto činnosti vhodnou cestou zapojiť aj štát, veď aktivity, ktoré sú vyvíjané na štátnej úrovni, nie sú ničím kryté.“

Prvá dáma SR navštívila Autistické centrum ANDREAS

Prvá dáma sa v rozhovore s prezidentom Svetovej autistickej organizácie Patom Matthewsom a jeho manželkou zaujímala o podmienky na činnosť podobných centier v Írsku a v iných krajinách, v ktorých je spoluúčasť štátu, ale aj podporných fondov Európskej únie už samozrejmosťou. Spoločne vyjadrili želanie, aby to tak bolo o niekoľko rokov aj na Slovensku.

Prvá dáma SR navštívila Autistické centrum ANDREAS

Prvá dáma SR navštívila Autistické centrum ANDREAS

» viac fotografií

Na začiatok stránky
Verzia pre tlač
© 2005 Kancelária prezidenta SR. Spracované v redakčnom systéme SwiftSite spoločnosti ELET.  [Technické informácie]